Criteris de la residència fiscal a Andorra

Residència fiscal Requisits

La RESIDÈNCIA FISCAL a Andorra

El permís de residència a Andorra permet a una persona viure a Andorra de forma legal i indefinida, però no canvia automàticament la residència fiscal a Andorra. Encara que una persona pot residir en diferents països, només pot tenir una residència fiscal. La majoria dels països membres de l’OCDE utilitzen certs criteris, que es resumeixen en els convenis de doble imposició (CDI). Andorra també fa ús d’aquests criteris per a determinar la residència fiscal legal.

Diferents punts s’apliquen per determinar una residència fiscal a Andorra. Aquí és on el CDI juga un paper important; però fins i tot sense l’existència d’un conveni de doble imposició, sovint s’apliquen els mateixos factors i criteris per a determinar la residència fiscal i, per tant, l’obligació tributària.

Criteris de residencia fiscal a Andorra

REQUISITS per a obtenir la residència fiscal a Andorra

Aquestes són les condicions per obtenir la residència fiscal al país:

  1. Viure a Andorra per més de 183 dies a l’any. Una persona es considera un resident fiscal de l’Estat en el qual té una llar permanent a la seva disposició, i viu en ella més de la meitat de l’any.
  2. El centre d’interès econòmic es trobi a Andorra.
  3. La família viu al país (parella legal i fills menors). És l’anomenat centre d’interès vivencial.

Si no compleix amb algun d’aquests criteris, la nacionalitat que tingui pot ser el factor per determinar el lloc de l’obligació tributària sense restriccions. Si hi ha un conveni de doble imposició, ambdues autoritats fiscals són responsables de resoldre el conflicte.

La persona interessada pot sol·licitar un certificat de residència fiscal, tant residència activa com residència passiva en cert país, que després determinarà amb claredat l’obligació tributària en aquest país.

Volem recalcar que la obligació tributària pot ser una qüestió molt complexa. Per tant, recomanem encaridament una consulta més personalitzada amb els nostres consultors legals, així com amb els nostres assessors fiscals.

CONTACTEU

Si us plau, completi el següent formulari i ens posarem en contacte el més aviat possible.

Preguntas Frecuentes

No, el contribuent podrà viure en diferents països, però només podrà tenir una residència fiscal.
La majoria de països de la Unió , inclosa Andorra, es basen en els criteris establerts en els CDI (convenis de doble imposició)
  • Residir més de 183 a Andorra.
  • El nucli familiar resideix també resideix en el principat.
  • El centre econòmic ha d'estar a Andorra.
Qualificació de 0 sobre 0 vots

06-11-2019